Pasteria Sorrento

Pasteria Sorrento sijaitsee historiallisessa Raninin Myllyn rakennuksessa Kuopion Satamassa.

Kahdessa tunnelmallisessa ravintolasalissa toimiva ravintola on keskittynyt itse tehtyihin tuorepastoihin, risottoihin, eksoottisia raaka-aineita hyödyntäviin menuihin sekä mittavaan, omaa maahantuontia olevaan, viinivalikoimaan, jota voit maistella vaikkapa ohjattujen tastingien muodossa.

Ravintolan sisään kätketty pääsali, Guston holvi on jo nähtävyys sinänsä. Tämä vuonna 1776 rakennettu holvi on Kuopion vanhin tiilirakennus ja se on jätetty täysin sitä ympäröivän muun rakennuksen sisään.

ERIKOISTARJOUKSET & TAPAHTUMAT

tilaisuudet pasteriassa SYYSKUUN LOPPUUN SAAKKA

ILMAN TILAVUOKRAA

Kysy lisää: p. 044 706 3834

Pasta lab

Pasteria Sorrenton kaikki pastat ovat itse tehtyjä. Ravintolan suorassa yhteydessä olevassa Pasta Labissa pystyy tuottamaan pastaa jopa sata kiloa päivässä.

Jokainen ravintolassa tarjoiltava linguine, rigatoni ja pappardelle on huolellisen tuotekehittelyn, loppuunsa hiotun reseptiikan ja käsityön taidonnäyte.

Buon appetito!

à la carte

GLI ANTIPASTI

ALKUPALAT

BRUSCHETTE SICILIANE

(Ve)
Paahdettuja leipiä tomaatilla, punasipulilla, munakoisopyreellä ja basilikalla

13

BRUSCHETTE AI GAMBERI

(M)

Paahdettuja leipiä tomaatilla, valkosipulimarinoiduilla katkaravuilla ja basilikalla

14

BRESAOLA & BURRATA

(G)

Bresaolaa (ilmakuivattua naudanlihaa), savustettua burrataa ja rucolaa

15

VITELLO TONNATO

(G, L)
Valkoviinissä haudutettua vasikkaa, tonnikalamajoneesia

16

RISOTTI

RISOTOT

RISOTTO TALEGGIO & TARTUFO

(G)

Risottoa taleggiojuustolla ja toscanalaisella mustalla tryffelillä

24

RISOTTO BRANZINO, LIME & ZAFFERANO

(L, G)

Meribassi-lime-risottoa sahramilla

24

SECONDI PIATTI

PÄÄRUOAT

TAGLIATA DI MANZO

(L, G)

Viipaloitua naudan ulkofileetä, paahdetulla kurpitsalla, ja brandykastikkeella

32

STINCO DI AGNELLINO STRACOTTO

(L, G)

Ylikypsää karitsan potkaa, tryffeliperunoilla ja punaviinikastikkeella

32

PORTOBELLO & COUSCOUS

(Ve)

Portobellosientä punajuuripyreellä ja couscousilla

24

Le Paste

PASTAT

ALLA PUTTANESCA

(V, VL)

Itse tehtyä linguinepastaa tomaatti-oliivi-kapriskastikkeessa

 

20

ALLA BOSCAIOLA

(L)

Itse tehtyä pappardellepastaa kermaisessa tomaatti-savupekoni-herkkutattikastikkeessa

23

ALL'AMATRICIANA

(L)

Itse tehtyä bucatinipastaa tomaatti-guanciale-tuorechilikastikkeessa

23

AL RAGÙ DI AGNELLO

(L)

Itse tehtyä pappardellepastaa pitkään haudutetulla lammasragùlla

24

RAVIOLI NOCI & GORGONZOLA

(VL)

Tryffeli-ricottajuustotäytteisiä ravioleja kermaisessa gorgonzolajuustokastikkeessa cashewpähkinöillä

25

GAMBERI & AVOCADO

(VL) 

Itse tehtyä linguinetuorepastaa jättikatkaravuilla ja avocadolla

25

AI FRUTTI DI MARE

(VL)

Itsetehtyä linguinepastaa kirsikkatomaateilla, venussimpukoilla, jättikatkaravuilla sekä grillatulla mustekalalla. 

26

RAVIOLI RENNA & PORCINI

(VL)

Tryffeli-ricottajuustotäytteisiä ravioleja savuporolla, herkkutateilla ja kermakastikkeella

27

MENU BAMBINO

LASTEN PASTAT

AL BOLOGNESE

(L)
Itse tehtyä pastaa bolognesekastikkeessa

14

POLPETTE & PATATE

(L, G)

Lihapullia ja paahdettuja perunoita

13

I DOLCI

JÄLKIRUOAT

PANNACOTTA AL MIRTILLO

(L, G)

Valkosuklaapannacotta, mustikkaa

12

TIRAMISU

Perinteinen Italialainen tiramisú (L)

12

DELIZIA AL LIMONE

(L)

Perinteinen italialainen sitruunakakku

13

BABA AL RHUM

(L)

Perinteinen italialainen rommileivos mascarponejuustovaahdolla

13

Viinit

Kuohuvat

75cl

Ribolla Gialla Spumante Brut

Vanzin, Veneto

45

Prosecco Vanzin DOCG Extra Dry

Vanzin, Veneto

51

Prosecco Vanzin DOCG Brut

Vanzin, Veneto

51

Valkoviinit

75cl

Pinot Grigio

Luigi&Lucina, Friuli-Venezia Giulia

51

Roero Arneis

Manfredi, Piemonte

51

Bolzicco

Vigne da Mont, Friuli – Venezia Giulia

51

Visionario

A. Gallici, Friuli – Venezia Giulia

57

Chardonnay Superiore

Chitarra, Sicilia

57

Clarum

I Capitani, Campania

57

Incrocio Manzoni

Cecchetto, Veneto

57

Vermentino

Trambusti, Toscana

57

Quinta Terrazza

Valle, Friuli-Venezia Giulia

61

Verdicchio di Matelica

Belisario, Marche

61

Fiano di Avellino

I Capitani, Campania

61

La Randa

Cesarini Sartori, Umbria

61

Le Nicchiòle

Trambusti, Toscana

61

Soave Superiore

Canestrari, Veneto

71

Faius

I Capitani, Campania

71

Jarno Bianco

Castorani, Abruzzo

71

Roséviinit

75cl

Peperosa

Signae, Umbria

57

Oranssiviini

75cl

Origine

Tombacco, Sicilia

57

Punaviinit

75 cl

Pinot Nero

Luigi & Lucina, Friuli-Venezia Giulia

51

Nero D'avola Ven. Tar.

Chitarra, Sicilia

51

Barbera d'Asti

Umberto Fiore, Piemonte

51

Toscana Rosso

Nardori, Toscana

51

Guaglione

I Capitani, Campania 

51

Carménère

Cecchetto, Veneto

51

Chianti Gonfalone

Trambusti, Toscana

57

Jumara

I Capitani, Campania

57

Nebbiolo d'Alba

Umberto Fiore, Piemonte

57

Bucefalo (BIO)

Orsogna, Abruzzo

57

Sante Rosso

Cecchetto, Veneto

57

Merlot

Malina, Friuli-Venezia Giulia

61

L'altro Io

Peppucci, Umbria

61

Rossobastardo

Cesarini Sartori, Umbria

61

Benozzo

Cesarini Sartori, Umbria

61

Raboso del Piave

Cecchetto, Veneto

67

Refosco

Malina, Friuli-Venezia Giulia

67

Cabernet Riserva

Valle, Friuli-Venezia Giulia

67

Chianti Classico Riserva

Trambusti, Toscana

71

Bolgheri Rosso

Agli Scalzi, Toscana

71

Emé

I Capitani, Campania

71

Sagrantino Di Montefalco

Signae, Umbria

71

Taurasi

I Capitani, Campania

71

Barolo

Umberto Fiore, Piemonte

71

Ripasso Riserva

Canestrari, Veneto

71

Generazione

A. Gallici, Friuli Venezia – Giulia

71

Barolo

Fraya, Piemonte

81

Celcus. 1934

Trambusti, Toscana

81

Amadeo

Signae, Umbria

89

Gelsaia

Cecchetto, Veneto

89

Brunello Di Montalcino

Trambusti, Toscana

89

Brunello Di Montalcino

La Vigna, Toscana

99

Amarone Phanos

Canestrari, Veneto

99

Amarone Riserva

Canestrari, Veneto

125

Dieci Inverni

Castorani, Abruzzo

140

Brunello Di Montalcino Ris.

La Vigna, Toscana

150

Amarone Riserva 1888

Canestrari, Veneto

159

Amarone Dieci Anni

Canestrari, Veneto

229

Jälkiruokaviinit

8 cl

Marsala

Florio, Sicilia

9

Moscato d'Asti

Umberto Fiore, Piemonte

9

Passito

Gioia al Negro, Basilicata

10

Sagrantino Passito

Signae, Umbria

12

Picolit

Valle, Friuli-Venezia Giulia

12

RYHMÄMENUT

Menut saatavilla vain ennakkotilauksesta. Minimilaskutusmäärä 15 henkilöä.

Menu 1

55/hlö

Antipasto Mediterraneo

Runsas Välimerellinen Alkupalabuffet

(Saatavilla myös gluteenittomana ja vegaanisena)

Ravioli Renna & Porcini (L)

Tryffeli-ricotta-juustotäytteiset tuoreraviolit savuporolla ja herkkutateilla

Dessert a scelta

Jälkiruoka valintanne mukaan

Cannolit eli sisilialaiset täytetyt leivonnaiset TAI Delizia al limone eli sitruunaleivos

Menu 2

55/hlö

Antipasto Mediterraneo

Runsas Välimerellinen Alkupalabuffet

(Saatavilla myös gluteenittomana ja vegaanisena)

Risotto Branzino, Lime & Zafferano (L, G)

Meribassia Sahrami-limerisotolla

Dessert a scelta

Jälkiruoka valintanne mukaan

Cannolit eli sisilialaiset täytetyt leivonnaiset TAI
Delizia al limone eli sitruunaleivos

Menu 3

55/hlö

Antipasto Mediterraneo

Runsas Välimerellinen Alkupalabuffet

(Saatavilla myös gluteenittomana ja vegaanisena)

Stinco di Agnellino (L, G)

Ylikypsää Karitsan potkaa, tryffeliperunoilla ja punaviinikastikkeella

Dessert a scelta

Jälkiruoka valintanne mukaan

Cannolit eli sisilialaiset täytetyt leivonnaiset TAI 

Delizia al limone eli sitruunaleivos

Pasterian lounas

KLO 10.30-14.00
Lounaaseen kuuluu antipastopöytä ja
pasta / pääruoka-annos joka päivä!

PASTERIA SORRENTON LOUNAS

Maanantai 18.11.2024

Zuppa Di Salmone (Lohikeitto) G, L

Risotto Ai Funghi (Sienirisotto) V, G, L

Pasta Al Ragú (Pastaa Lihaisalla Ragukastikkeella) L, Myös G

 

Tiistai 19.11.2024

Zuppa Di Barbarossa (Punajuurikeitto) V, G, L

Pasta Gamberi & Avocado (Pastaa Katkaravuilla Ja Avokadolla) L, Myös G

Polpette Pepate (Lihapullat Pippurikastikkeella) L

 

Keskiviikko 20.11.2024

Zuppa Di Zucca (Myskikurpitsasosekeitto) V, G, L

Quaglia All’Albicocca (Viiriäistä Aprikoosikastikkeella) G, L

Pasta Alla Renna (Pastaa Kermaisessa Savuporokastikkeessa) L, Myös G

 

Torstai 21.11.2024

Zuppa Alla Patata Dolce (Bataattikeitto) V, G, L

Porchetta Al Marsala (Suussasulavaa Uunipossua Marsalakastikkeella) G, L

Lasagna Tradizionale (Perinteinen Lihaisa Lasagne)

 

Perjantai 22.11.2024

Crema Di Fungh (Sienikeitto) V, G, L

Gnocchi Pesto & Pomodorini (Tuoretta Gnocchipastaa Pestolla Ja Kirsikkatomaateilla) V, L

Salmone Al limone (Uunilohta Kermaisella Sitruunakastikkeella) G, L

arrivederci!

Mistä löydät meidät