Fresh Pasta & Gourmet

Pasteria Sorrento

Pasteria Sorrento sijaitsee historiallisessa Raninin Myllyn rakennuksessa Kuopion Satamassa. Kahdessa tunnelmallisessa ravintolasalissa toimiva ravintola on keskittynyt itse tehtyihin tuorepastoihin, risottoihin, eksoottisia raaka-aineita hyödyntäviin menuihin sekä mittavaan, omaa maahantuontia olevaan, viinivalikoimaan, jota voit maistella vaikkapa ohjattujen tastingien muodossa. Ravintolan sisään kätketty pääsali, Guston holvi on jo nähtävyys sinänsä. Tämä vuonna 1776 rakennettu holvi on Kuopion vanhin tiilirakennus ja se on jätetty täysin sitä ympäröivän muun rakennuksen sisään.

Pasta lab

Pasteria Sorrenton kaikki pastat ovat itse tehtyjä. Ravintolan suorassa yhteydessä olevassa Pasta Lab pystyy tuottamaan pastaa jopa sata kiloa päivässä.

Jokainen ravintolassa tarjoiltava linguine, rigatoni ja pappardelle on huolellisen tuotekehittelyn, loppuunsa hiotun reseptiikan ja käsityön taidonnäyte.

Buon appetito!

à la carte

GLI ANTIPASTI

ALKUPALAT

BRUSCHETTE AL POMODORO

(Ve)
Toasted bread with tomato, onion and basil

9

ANTIPASTO Dl SORRENTO

(VL, pyynnöstä myös, on request also Ve/V/G)
Assortment of Italian cheeses, cured meats and marinated vegetables

12

CAPRESE DI BUFALA

(V, VL)
Buffalo mozzarella, tomato and basil

14

VITELLO TONNATO

(G, L)
Veal simmered in white wine served with tuna and mayonnaise

15

LE PASTE

PASTAT

ALLA CARBONARA

(L)
Itse tehtyä tuorepastaa guancialella ja kananmunalla

18

ALLA NORMA

(V, VL)

Itse tehtyä tuorepastaa tomaattikastikkeella, munakoisolla ja ricottajuustolla

18

AMATRICANA ALLA NDUJA

(L)
Itse tehtyä tuorepastaa guancialella, ndujalla ja tomaattikastikkeella

19

PESTO & PACHINO

(Ve)
Itse tehtyä tuorepastaa ja pestoa kirsikkatomaateilla

19

AL RAGÙ

(L)
Itse tehtyä tuorepastaa pitkään haudutetulla lihaisalla ragulla

22

ALLA BOSCAIOLA

(L)
Itse tehtyä tuorepastaa herkkutateilla ja salsiccialla

22

AI FRUTTI DI MARE

(M)

Itse tehtyä tuorepastaa simpukoilla ja jättikatkaravuilla

25

DELLO SCIAMANO

(L)
Itse tehtyä tuorepastaa savulohella ja savuporolla

27

AL POMODORO

(Ve)

Lasten pasta tomaattikastikkeella

12

AL PESTO

(Ve)

Lasten pasta pestolla

12

I RIsotti

RISOTOT

RISOTTO AL PORCINI

(L, V)
Risotto Herkkutateilla

24

RISOTTO AL POLPO

(L)

Risotto grillatulla mustekalalla

24

I DOLCI

JÄLKIRUOAT

PANNACOTTA

(L)

9

TIRAMISÙ

(V, VL)

9

GELATO DELLA CASA

(G)

10

I FORMAGGI

(VL)

12

RYHMÄMENUT

menut saatavilla vain ennakkotilauksesta. minimilaskutusmäärä 10 henkilöä.

Menu la Grotta

Jokainen saa valinta yhden pääruoan. Pääruokavalinta on ilmoitettava ennakkoon.

49/hlö

Alkuruoka
Zuppa di Carciofi (V, G, L)

Paahdettua maa-artisokkakeittoa ruskistetulla voilla

1. Pääruokavaihtoehto
Fagiano al Cognac (G, L)

Paistettua fasaanin rintaa punakaalipyrettä ja parsakaalta konjakkikastikkeella

2. Pääruokavaihtoehto
Pesce Spada alla Fiamma (G, L)

Liekitettyä miekkakalaa munakoisoa ja tomaattia voikastikkeella

3. Pääruokavaihtoehto
Portobello & Beluga (Ve, G, L)

Paistettua portobellosientä ja belugalinssejä valkoviinikastikkeella

Jälkiruoka
Pannacotta (G, L)

Kermavanukas kirsikkakastikkeella

Menu la Pasteria

Jokainen saa valita yhden tuorepastan. Pastavalinta on ilmoitettava ennakkoon.

45/hlö

Alkuruoka
Antipasto di Sorrento

Lajitelma italialaisia juustoja, leikkeleitä ja marinoituja kasviksia

1. Pääruokavaihtoehto
Al Ragú

Pasta pitkään haudutetulla lihaisalla ragúlla

2. Pääruokavaihtoehto
Gamberi & Bufala

Pasta jättikatkaravuilla ja puhvelimozzarellalla

3. Pääruokavaihtoehto
Pesto & Pachino

Pasta itse tehdyllä pestolla ja kirsikkatomaateilla

Jälkiruoka
Gelato della Casa

Jäätelöannos päivän mauilla

Wines

Kuohuvat

Bottle

Prosecco Vanzin Extra Dry

Vanzin, Veneto

49

Prosecco Vanzin Brut

Vanzin, Veneto

49

Vanzin Rosé

Vanzin, Veneto

49

Dom Perignon

Möet & C. , Champagne/France

250

valkoviinit

Bottle

Lupaia Spontaneo (Natural wine)

Castorani, Abruzzo

49

Pinot Grigio

Luigi&Lucina, Friuli-Venezia Giulia

49

Chardonnay Superiore

Chitarra, Sicilia

55

Biancolella

Tomassone, Ischia

55

Viognier

Chitarra, Sicilia

59

Verdicchio Matelica

Belisario, Marche

59

Pinot Grigio Herald

Valle, Friuli-Venezia Giulia

59

Faius

I Capitani, Campania

69

Jarno Bianco

Castorani, Abruzzo

69

Roséviinit

Bottle

Overdose

I Capitani, Campania

49

Peperosa

Signae, Umbria

55

Oranssiviinit

Bottle

Origine

Tombacco, Sicilia

65

punaviinit

Bottle

Lupaia Spontaneo (Natural wine)

Castorani, Abruzzo

49

Crescendo (Natural wine)

Barbato, Lazio

49

Pinot Nero

Luigi & Lucina, Friuli-Venezia Giulia

49

Nero D'avola Ven. Tar.

Chitarra, Sicilia

49

Barbera d'Asti

Umberto Fiore, Piemonte

49

Amorino

Castorani, Abruzzo

55

Bucefalo

Orsogna, Abruzzo

55

Toscana Rosso

Nardori, Toscana

55

Vixit

Nardori, Toscana

55

Barbaresco

Umberto Fiore, Piemonte

59

Merlot

Malina

59

L'altro Io

Peppucci, Umbria

59

Refosco

Malina

65

Cabernet Riserva

Valle, Friuli-Venezia Giulia

65

Emé

I Capitani, Campania

69

Sagrantino Di Montefalco

Signae, Umbria

69

Taurasi

I Capitani, Campania

69

Barolo

Umberto Fiore, Piemonte

69

Barolo

Fraya, Piemonte

79

Brunello Di Montalcino

Antinori, Toscana

89

Brunello Di Montalcino

Podere, Toscana

99

Tignanello

Antinori, Toscana

125

Dieci Inverni

Castorani, Abruzzo

140

Brunello Di Montalcino Ris.

Podere, Toscana

150

jälkiruokaviinit

Bottle

Moscato d'Asti

Umberto Fiore, Piemonte

49

Sagrantino Seméle

Signae, Umbria

59

Picolit

Valle, Friuli-Venezia Giulia

59

Marsala

Florio, Sicilia

69

lounas

lounas tulossa myöhemmin...

We look forward in
seeing you!

How to Find Us

© 2023, Code&Design. All rights reserved.